Projekty

Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym

ID: K-110

CENA: 7300.00 ZŁ

Model

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-110.
Budynek nie jest podpiwniczony i posiada: parter oraz poddasze użytkowe (nad częścią budynku). Kuchnia kateringowa.

Technologia: ściany zewnętrzne - bloczki silka 24 cm, styropian 20 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: żelbetowy
Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. Dach nad salką bankietową wiązarowy.
Ogrzewanie: ogrzewanie z własnego źródła ciepła. Zaprojektowano kotłownię na paliwo stałe
Wentylacja: mechaniczna z odzyskiem ciepła na: sali bankietowej oraz bez odzysku w kuchni i zapleczu kuchennym. W pozostałych pomieszczeniach przewidziano wentylację grawitacyjną i wyciągową.
Program: hol z szatnią, WC damskie, WC męskie, WC dla osób niepełnosprawnych, pomieszczenia socjalne dla pracowników, magazyny, kuchnia, zmywalnia, biuro, sala bankietowa dla około 150 gości, 8 pokoi neclegowych 2 osobowych, łazienka damska z natryskiem, łazienka męska z natryskiem, pomieszczenie gospodarcze.

Elewacje

Rzut parteru

PARTER: 508,12 m2

 

1. Hol wejściowy 30,50 m2
2. Szatnia 7,06 m2
3. Klatka schodowa 13,46 m2
4. Korytarz 9,80 m2
5. Przedsionek - umywalka 7,58 m2
6. WC męskie 10,09 m2
7. Przedsionek - umywalka 7,50 m2
8. WC damskie 11,16 m2
9. WC dla niepełnosprawnych 3,48 m2
10. Kotłownia 16,94 m2
11. Korytarz 21,04 m2
12. Magazyn 10,29 m2
13. Pokój socjalny 7,22 m2
14. WC 1,64 m2
15. Pom. na chłodziarki 6,49 m2
16. Chłodnia 5,72 m2
17. Magazyn na napoje 5,72 m2
18. Magazyn na zasoby 5,72 m2
19. Kuchnia 20,89 m2
20. Zmywalnia 8,04 m2
21. Rozdzielnia kelnerska 8,45 m2
22. Sala bankietowa 278,26 m2
23. Magazyn na alkohol 5,30 m2
24. Biuro 5,77 m2

Rzut parteru

Rzut poddasza

PODDASZE: 211,18 / 226,70 m2

 

1. Klatka schodowa 17,95 m2
2. Korytarz 11,71 m2
3. Pokój 13,14 / 17,02 m2
4. Pokój 13,16 / 17,04 m2
5. Pokój 13,08 / 16,96 m2
6. Pokój 13,32 / 17,20 m2
7. Korytarz 15,03 m2
8. Pokój 21,29 m2
9. Pokój 21,49 m2
10. Pokój 21,29 m2
11. Pom. gospodarcze 5,57 m2
12. Pokój 21,09 m2
13. Przedsionek - umywalki 5,93 m2
14. WC 1,54 m2
15. Natrysk 1,51 m2
16. Przedsionek - umywalki 5,93 m2
17. WC 1,54 m2
18. Natrsyk 1,51 m2
19. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 5,10 m2

Rzut poddasza

Przekrój

Przekrój
Powierzchnia zabudowy: 615.91 m²
Powierzchnia użytkowa: 719.30 m²
Kubatura: 4607.38 m³
Szerokość działki: 20.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 43
Kąt nachylenia dachu: 25
Ilość pokoi: 8
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8,81 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Wskaźnik energii pierwotnej: 64,88 kWh/(m²·rok)
Zawartość projektu

- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- projekt prefabrykowanej więźby dachowej
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, parterowe z poddaszem użytkowym, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego, Projekty domów weselnych
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk