Projekty

Bar

ID: LK-22

CENA: 2900.00 ZŁ

Model

Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję baru LK-22, parterowy, niepodpiwniczony.

Technologia: ściany zewnętrzne - beton komórkowy 30 cm, termoizolacja 10 cm, tynk zewnętrzny.
Strop: żelbetowy
Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
Ogrzewanie: pompa ciepła powietrze woda do co i cwu
Program: sala konsumpcyjna, bar, kuchnia, zmywalnia, toalety, pomieszczenie socjalne, magazyn.

W projekcie zaprojektowano instalację fotowoltaiczną (zakłąda się, że będzie zlokalizowana na stelażu obok budynku) służącą do generowania prądu na potrzeby pompy ciepła do co i cwu. 

Elewacje

Rzut parteru

1. Komunikacja 2,3 m2

2. Pomieszczenie socjalne 4,0 m2

3. Zmywalnia naczyń stołowych 3,9 m2

4. Sala konsumpcyjna 31,6 m2

5. WC damski 1,9 m2

6. Przedsionek 1,7 m2

7. Komunikacja 3,0 m2

8. WC męski i dla niepełnosprawnych 3,6 m2

9. Bar 4,4 m2

10. Kuchnia 10,1 m2

11. Magazyn 4,9 m2

Parter tworzy między innymi duża sala restauracyjna z wydzielonym w narożu barem. Znajdują się tu również węzły sanitarne - w tym dla osób niepełnosprawnych. Część zaplecza stanowią: pomieszczenie socjalne, magazyn, kuchnia oraz zmywalnia naczyń. Strefa techniczna dostępna jest dzięki stworzeniu dodatkowego wejścia w elewacji bocznej.

Rzut parteru

Rzut poddasza

1. Klatka schodowa 17,7 m2

2. Taras 84,0 m2

Antresolę udostępniono poprzez schody zewnętrzne, dodające całemu założeniu charakteru. Dzięki niej przestrzeń lokalu znacznie powiększa się, co umożliwi przyjęcie większej liczby klientów.

Rzut poddasza

Przekrój

Przekrój
Powierzchnia zabudowy: 106.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 71.30 m²
Kubatura: 344.00 m³
Szerokość działki: 14.23 m
Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 9
Pokój na parterze: Nie
Rodzaj ogrzewania: pompa ciepła
Zawartość projektu

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, cwu)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej i fotowoltaicznej 
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Marek Lizak